01 juli 2015

Och så kom sommaren

Desktop17

Jag har köpt en ny telefon! För sex tusen sju hundra kronor, drygt. Helt sjukt egentligen. Men det var nödvändigt, faktiskt. Kunde ju inte fortsätta att gå runt med den där ledsna, och kunde ju inte köpa vilken telefon som helst liksom. Ja, dessa påhittade behov. Det var bara att blunda och trycka på 'köp' och sedan hoppas på att det inte skulle synas på kontoutdraget sen. Vet ju iallafall en som kommer kunna sms:a jättefort och ta bästa bilderna snart. 

Den här veckan har sommaren kommit på riktigt till gbg. Sofia & jag firade med en scones-fika vid kanalen igår. Det var mysigt, fastän jag var rädd att jag skulle tappa i mina skor. Sedan åkte vi hem och fortsatte firande med bubbel på altanen. Lill-fian hade ju nämligen gått och tagit körkort dagen innan. Stoltaste systern ever var jag. Och nu kanske jag äntligen kan få vara musik-styrare (dvs. slippa köra), iallafall ibland, på våra roadtrips. 

Ja. Sommar alltså. Det är så förbaskat fint så ni anar inte. Kan gå barbent till jobbet. Kan äta lunch ute. Kan äta både en och två eftermiddags-glassar bara för att. Kan skynda mig hem och byta om till bikini, slänga på lite solkräm på näsan. Kan äta engångsgrill-grillad korv och jordgubbar med glass till middag, på en filt i Brevik. Kan gå kvällspromenad i bara shorts. Kan se himlen färgas sådär svagt rosa över klipporna. Och kan somna med fåglarnas kvitter utanför fönstret. Alltså vad säger man? Är det ens på riktigt? Jag vet faktiskt nästan inte ändå.