12 december 2011

111212 - Mandelskorpor




En av de grejer vi bakade igår var dessa mandelskorpor. Himmelskt goda och inte alls svåra att göra. Precis som det ska vara med andra ord! Här kommer receptet:

200 gram rostad och hackad sötmandel
75 gram rumsvarmt smör
3,5 dl strösocker
3 st ägg, stora
7 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 nypa rivet citronskal

Sätt ugnen på 200 grader. Rosta mandeln med skal 5-10 min. Passa noga. Hacka den grovt. Rör smör och socker med elvisp. Vispa ner äggen ett i taget. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, mandel och citronskal. Rör ned det i smeten. Blanda samman till en deg. Forma tre längder på mjölat bakbord. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Ta ut skorporna och sänk samtidigt värmen till 80-100 grader. Skär längderna i sneda bitar medan de fortfarande är lite varma. Lägg tillbaka dem på plåten och torka dem mitt i ugnen ca 45 min eller tills de känns torra.