10 maj 2010

100510


"8 maj 2000. Det kan ha varit en helt vanlig dag. Det kan också ha varit en dag som förändrade några människors liv en smula. Som gjorde deras leenden på läpparna en aning bredare. Som fick deras hjärtan att bulta hårdare. Som berörde dem på ett sätt de inte riktigt upplevt tidigare. Unga som gamla. Något unikt startade. Den 8 maj 2000 var nämligen dagen då singeln Känn ingen sorg för mig Göteborg släpptes. Och Håkan Hellström dansade in i våra liv – för att stanna där.

Nu är det exakt 10 år senare - och du kan historien; 5 album, 16 singlar och 1 ep. Grammisstatyetter, Rockbjörnar och P3 Guld-priser. Stipendier och utmärkelser. Otaliga konserter; från svettiga klubbar till Berwaldhallen till laddade festivalspelningar. 2010 och det är dags att historien sparas och samlas. För att hylla musiken från en av vår tids största artister, och för att kanske, kanske återuppleva de där åren igen. En vän med en bil och ’den där varma sommardagen’. Kom igen, Lena! och ’det där galna dansgolvet’. För en lång, lång tid och ’den där natten som aldrig ville ta slut’.
Vad vet vi.
Du väljer.
Det är dina minnen.

HÅKAN HELLSTRÖMS SAMLADE SINGLAR 2000-2010 släpps den 23 juni."



Först det och nu också detta:


"Det är nu tio år sedan ”Känn ingen sorg för mig Göteborg” började spelas på radio. Några månader senare släpptes albumet med samma namn, sedan dess har inget varit sig likt för dig, mig och Håkan Hellström. I höst är han tillbaka på scenen.

Tiden har gått, ur en apart indieartist som sjunger om sin ungdoms nattliv har en av våra största artister vuxit fram, en fantastisk liveartist som vunnit publikens hjärtan överallt från Göteborgs klubbar till de största festivalscenerna runt om i norden. Fem fantastiska album har släppts, köpts, lyssnats på och vunnit alla priser ni kan tänka er.

Håkans låtar har alltid balanserat mellan fantasi och verklighet. De ruskar liv i drömmen om en värld där sångerna blir sanna, kanske är det detta som gjort Estradören från Frölunda till en av våra allra viktigaste och vitalaste artister. Kanske är det förmågan att aldrig stå still, att alltid utveckla sig själv och sin musik.

Någonting vi dock bergsäkert vet är att Håkan och hans band är fantastiska på scenen och därför presenterar vi med glädje fem exklusiva konserter under hösten. Biljetterna till konserterna släpps den 17 maj.

Datum:
6.11 Göteborg, Scandinavium
12.11 Oslo, Rockefeller
13.11 Stockholm, Hovet
19.11 Köpenhamn, Stora Vega
20.11 Lund, Färs & Frosta Arena"


Ren lycka. JAG DÖR.