31 juli 2013

130731 - En magisk Håkankonsert, ett Lisebergsrekord, glass & kvällsliga nakenbad

Herregud vilken helg jag haft. Haft Karolinas familj här på sommarlunch, trampat till stan för att äta middag med familjen, nakenbadat i en ljummen kvällssjö, sprungit runt bland shoppingtokiga folk på Ullared, ätit glass i Varberg, varit helt euforisk & toklycklig under sommarens bästa Håkan-kväll, haft en efterlängtad reunion med finaste kvartetten Johanna, Johanna, Jonna & Paulina, hälsat på huset hemma i Hjuvik, firat bästisfödelsedag och fuldansat i finklänning på Lisebergsfest. Dagarna efter det har gått ut på att försöka mätta hungriga Lisebergsgäster (vilket bland annat inneburit nytt rekord för Lisebergs finaste enhet) och att försöka ta igen förlorad sömn. Två dagar till blir det som väl ser ut ungefär likadant, sedan får jag två dagars ledighet igen.

25 juli 2013

130725 - En liten utflykt till Bohuslän


Jag förstår inte alls hur sjutton tiden kan gå så fort, men för på pricken två veckor sedan kom Andreas & jag hem från en fin liten utflykt till Hanna & Tim i Hovenäset. Hittade ett gäng bilder och dog lite över den stora dosen sommar. Tänkte att jag bara måste dela med mig. Kanske kan det vara någon som behöver en stor dos sommar just idag? Från förrförra torsdagen alltså, när jag drog med Andreas & Tim för att bada medan Hanna var på jobbet och vi sedan alla fyra åkte till Smögenbryggan och åt glass.

130725 - Torsdagspeppen:

Hela familjen har två lediga dagar tillsammans igen, ikväll ska vi trampa neråt stan och imorgon ska vi se Håkan i Varberg. Så galet mycket pepp på det.

24 juli 2013

130724 - Som en låtsassemester ungefär

Fastän semestern är slut och jag börjat jobba igen är jag kvar i Borås. Tycker det blir fint så, att bo kvar här så länge mamma & pappa är lediga och är här. Känns somrigare så, att kunna vara här mina lediga dagar och att kunna få några fina sommarkvällar efter jobbet då och då. På så sätt blir det lite som att jag fortsätter med semester på låtsas liksom. Jag jobbar, men får ändå lite sommar - som att ha en låtsassemester ungefär.

22 juli 2013

130722 - En semesteravslutningshelg i Skåne

Fyra dagar med hotellfrukostar, reafynd, en tur till Köpenhamn, otaliga fikastunder, salsadans, middagar med Andreas galna släkt och ett och annat bad. Det var min semesteravslutningshelg i Skåne det. Idag har jag min sista semesterdag och imorgon börjar jag jobba igen.

18 juli 2013

130718 - Nu: mot Malmö & Köpenhamn

Igår: Jordgubbsplockning, årets första wakeboard-åkning & Champions league-kval.
Nu: mot Malmö med Andreas familj.

17 juli 2013

130717 - En födelsedagsmiddag på Vinci

Igår kväll var hela familjen på Vinci för att fira Sofia. Åt fantastisk god mat, pratade strunt, försökte lära oss italienska och hade en så himla bra kväll bara.

130717 - De där förbaskade askarna

De där förbaskade askarna alltså. Så fina och så praktiska på samma gång. Helt omöjliga att hålla sig borta från, trots att man har alldeles för många för att de ska få plats. När vi var i Köpenhamn nu senast hittade jag fem nya som jag föll för pladask. Har inte en blekaste aning om vart tusan de ska få plats, men jag tänker att det kanske inte gör något, för det är ju som sagt både fina och praktiska trots allt.

16 juli 2013

130716 - En liten lägesuppdatering

Andra semesterveckan nu och dagarna flyter ihop på ett sådant där sätt så att man inte riktigt minns vad man gjorde igår. Efter en snabbvisit hem till Göteborg i söndags för kaninfest med finaste jobbarkompisarna är jag tillbaka i Borås igen. Här försvinner dagarna mest iväg i spontana sommaraktiviteter, som exempelvis en himla massa häng på Viskan, picnic i stadsparken, mitt-i-sommarn-catch-up med tjejerna, mördande träningspass, båtturer och en och annan cykelutflykt till stan. Fint som snus är det och jag tänker att semestern aldrig borde få ta slut.

130716 - Jordens finaste lillasyster

Sofias student 30 maj

För sju veckor sedan tog hon studenten och jag skrattade och grät och var så stolt. Idag fyller hon 19 år, lillfian. Jordens finaste lillasyster och vän.

13 juli 2013

130713 - Den svenska drömsommaren

Herregud. Vilken sommar och vilken semester. Jag bara njuter varenda sekund.

09 juli 2013

130709 - Mot Västkusten igen

Hejhej! Nu styr Andreas & jag bilen mot Västkusten igen. Där ska vi sola, bada, dricka vin och hänga med Hanna & Tim ett par dagar. Ses när vi är hemma igen!

130709 - Sommarkvällar som allra bäst

Kvällsdopp, middag på altanen, någon efterrätt som jag & Sofia har snickrat ihop och så hela familjen ihoptryckta framför en svensk deckare eller någon annan film.

Precis sådana Källvikskvällar är bara så otroligt mycket sommar för mig.

08 juli 2013

130608 - Vart jag befinner mig just nu:

Här, på mitt vackraste, mest rogivande, somrigaste ställe, befinner jag mig just nu. Andas ut; svalkar den lite för varma kroppstemperaturen med ett eller två eller tre dopp i sjön, känner vinden ta tag i håret när jag trampar fort ner för backar utan hjälm, vaknar upp av envisa morgonsolstrålar som letat sig in, åker båt på en alldeles spegelblank sjö och ligger på gräsmattan och läser de första sidorna i en ny bok. Precis hela tiden måste jag stanna upp och nypa mig i armen, kan liksom inte förstå att man kan ha det så här bra. Och gång på gång kastas jag tillbaka till verkligheten, försöker fånga det fina ögonblicket och minns: "tänk att livet kan vara så förbaskat fint".

130708 - Mormors födelsedag


För nästan två veckor sedan, på mormors födelsedag, hade jag, Sofia & mormor en så himla fin dag. Vi åkte till Ellagården, åt deras fantastiska sommarlunchbuffé, pratade lite med korna och såg på hur regnet smattrade på andra sidan rutan. Efteråt åkte vi hem till mormor och åt jordgubbar, skrattade och pratade om livet innan jag & Sofia styrde hemåt Göteborg igen. Ungefär såhär såg det ut: